Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€ - {{cartDefaultCouponDiscount}}€ = {{(cartTotal - cartDefaultCouponDiscount).toFixed(2)}}€ {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 48€

Αναζήτηση

ΠΑΝΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

ΠΑΝΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ
Πανάδες μετά τις διακοπές: Τι είναι και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η στιγμή που όλοι απολαμβάνουμε τον ήλιο, τη θάλασσα και την ξεγνοιασιά. Ωστόσο, με την επιστροφή στην καθημερινότητα, πολλοί παρατηρούν τη δημιουργία πανάδων (μέλασμα) στο πρόσωπο και το σώμα τους. Οι πανάδες εμφανίζονται ως σκούρες κηλίδες στο δέρμα και συχνά προκαλούνται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς επαρκή προστασία. Είναι ένα αισθητικό ζήτημα που προβληματίζει πολλούς, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Τι είναι οι πανάδες;
Οι πανάδες είναι υπερμελαγχρωματικές κηλίδες που δημιουργούνται όταν το δέρμα παράγει υπερβολική μελανίνη, συνήθως λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Το πρόσωπο, το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το άνω χείλος είναι τα σημεία που πλήττονται περισσότερο. Παράγοντες όπως η ορμονική ανισορροπία (π.χ. εγκυμοσύνη ή λήψη αντισυλληπτικών), η γενετική προδιάθεση και η ηλικία μπορούν επίσης να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Τρόποι αντιμετώπισης των πανάδων

1. **Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο**
Ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε τις πανάδες είναι η προστασία από τον ήλιο. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 50+) είναι απαραίτητη, ακόμη και κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

2. **Χημική απολέπιση**
Τα προϊόντα χημικής απολέπισης με οξέα όπως το γλυκολικό οξύ και το σαλικυλικό οξύ βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ανανέωση του δέρματος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει την ένταση των πανάδων και να βελτιώσει την υφή του δέρματος.

3. **Λευκαντικές κρέμες**
Στην αγορά κυκλοφορούν λευκαντικές κρέμες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των πανάδων. Αυτές οι κρέμες περιέχουν συστατικά όπως η βιταμίνη C, η αρβουτίνη και η νιασιναμίδη, τα οποία μειώνουν την παραγωγή μελανίνης και φωτίζουν το δέρμα.

4. **Αντιμετώπιση με λέιζερ**
Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την απομάκρυνση των πανάδων. Οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν εξειδικευμένα μηχανήματα για να καταστρέψουν τα μελανοκύτταρα, τα οποία προκαλούν τις πανάδες.

5. **Χρήση προϊόντων που προτείνονται από φαρμακεία**

Ας δούμε ορισμένα αποτελεσματικά προϊόντα λεύκανσης που μπορείτε να βρείτε στο 360pharm :

- **Frezyderm Spot End Cream**
Αυτή η κρέμα λεύκανσης είναι σχεδιασμένη για να μειώνει τις σκούρες κηλίδες, παρέχοντας έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και περιέχει ειδικά ενεργά συστατικά που αντιμετωπίζουν την υπερμελάγχρωση.

- **Vichy Ideal Soleil Anti-Dark Spots SPF50+**
Προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και ταυτόχρονα μειώνει την εμφάνιση των πανάδων χάρη στη συνδυαστική δράση των φίλτρων προστασίας και των ενεργών συστατικών που περιέχει. Είναι ιδανικό για χρήση πριν την έκθεση στον ήλιο.

- **Froika Meladerm Cream**
Μια ισχυρή κρέμα λεύκανσης που βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης και στην αποκατάσταση της φυσικής λάμψης του δέρματος. Περιέχει συστατικά όπως το κοζικό οξύ και η γλυκοζαμίνη, που αναστέλλουν την παραγωγή μελανίνης.

Καθημερινή ρουτίνα φροντίδας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πανάδων
- Καθαρισμός με ήπια προϊόντα για απομάκρυνση των ρύπων.
- Εφαρμογή ορού με βιταμίνη C το πρωί για αντιοξειδωτική προστασία.
- Εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά.
- Βραδινή χρήση κρέμας λεύκανσης ή προϊόντων με ρετινόλη για ανανέωση του δέρματος.

 Συμπέρασμα
Οι πανάδες μπορεί να αποτελέσουν μια πρόκληση μετά τις διακοπές, αλλά με τη σωστή φροντίδα και τα κατάλληλα προϊόντα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μην ξεχνάτε ότι η συνέπεια στη ρουτίνα φροντίδας και η χρήση αντηλιακού είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός ομοιόμορφου και υγιούς δέρματος.

---
Εγγραφείτε στο newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του 360pharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@360pharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.